Torredembarra estrena empresa de salvament i socorrisme

Nou servei gratuït amb ambulància per facilitar l’accés al bany a persones amb mobilitat reduïda. Durant les setmanes de temporada alta hi haurà 17 socorristes i un coordinador activats

Diari de Tarragona
21/06/2021 14:30 | Actualizado a 21/06/2021 14:30

Torredembarra estrena aquest estiu empresa adjudicatària del servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges, que aporta nous vehicles per a un servei més eficaç i ràpid, i s’allarga l’horari en temporada alta, com a principals novetats. Pel que fa a les instal·lacions i neteja de platges, destaca que enguany s’han tornat a ubicar rentapeus (8) i dutxes (6), fomentant l’estalvi en el consum d’aigua. El control d’aforament es realitzarà de manera sectoritzada com l’estiu passat. El control i coordinació del servei de vigilància i socorrisme el du a terme la Policia Local de Torredembarra que també aporta embarcació pròpia.

Els vehicles amb els que es compta enguany són un 4×4, un quad 4×4, tres caiacs, dues taules de rescat i una moto aquàtica, tots equipats per a les tasques de rescat. També es compta amb una ambulància no medicalitzada i l’embarcació de vigilància i salvament de la Policia Local.

Pel que fa a l’ambulància no medicalitzada, aquest vehicle permet la posada en funcionament d’un servei gratuït d’accés a platja per a persones amb mobilitat reduïda que no puguin desplaçar-se des del seu domicili. L’ambulància les anirà a buscar per a prendre un bany i després les retornarà. Aquest servei estarà operatiu fins al 15 de setembre, d’11 a 15 h, amb reserva prèvia. Informació al 684 38 35 48.

El servei de vigilància, salvament i socorrisme a la platja es va posar en marxa l’1 de juny i es perllongarà fins al pròxim 12 d’octubre.  Els recursos i horaris per temporades són els següents:

  • Temporada baixa (de l’1 al 22 de juny i del 13 al 30 de setembre). Platges de la Paella i Baix a Mar. 4 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 19 h.
  • Temporada mitjana (del 23 de juny al 14 de juliol i del 30 d’agost al 12 de setembre). Platges de la Paella, Baix a Mar i Muntanyans). 12 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 19.30 h.
  • Temporada alta (del 15 de juliol al 29 d’agost). Platges de la Paella, Baix a Mar, Muntanyans i Canyadell). 17 socorristes i 1 coordinador. De 10.30 a 20 h.
  • De l’1 al 12 d’octubre: 1 socorrista i 1 coordinador. D’11 a 18 h.

Es disposa de tres casetes SOS, set cadires SOS i tres torres SOS, cinc punts de megafonia i 21 pals per a banderes. La nova empresa de servei de socorrisme és DMCLUXE SL (Wave SOS Salvament i Socorrisme) per quatre temporades, amb un import per temporada de 170.610 € IVA inclòs.Pel que fa al control d’accés a les platges, des del port i fins al Club Marítim s’han tornat a sectoritzar vuit espais, el que representa 99.200 m2 i un aforament màxim mantenint les distàncies de seguretat i la servitud de pas de 6 metres entre l’aigua i la ubicació a la sorra d’unes 23.000 persones. Per complementar el control d’accés, la Policia Local preveu incorporar durant l’estiu un dron de vigilància que també serviria per a tasques de rescat. En aquest moment, tres agents de la Policia Local s’estan formant com a pilots a l’Aeroport de Reus.

D’altra banda, s’han instal·lat tretze passeres, catorze illes de reciclatge, es disposarà de cinc wc químics. El servei de neteja es realitza diàriament fins a la finalització de la temporada. La neteja es du a terme amb maquinària i manualment. A les zones on nidifica el corriol camanegre només es du a terme manualment.

Aquest matí s’ha dut a terme la presentació de les novetats amb la participació de l’alcalde, Eduard Rovira; el regidor coordinador de Platges, Josep Maria Guasch; el cap de la Policia Local, Miguel Ángel Marchal; l’agent responsable de Platges, Jesús Molné, i representants de l’empresa de salvament.